sannatassa

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012

Bra och dåliga nyheter

Av Susanna - 13 oktober 2012 14:00

Lördag, solen skiiner på himmeln och jag sitter INNE! Åkte till CRT för att köpa lite väl behövda saker till Tassa. Väl där inser jag att jag glömt plånboken hemma.. Bara att åka hem igen och hämta den, tillbaka till CRT och sen vidare till Maxi. Vilken TUR att det var på CRT jag insåg att jag bommat pengarna, så det inte var när jag stog i kassan på Maxi. Det hade blivit oerhört pinsamt! Så nu när alla matvaror är inpackade så sitter jag i soffan, helt slut. Förr handlade jag alltid på vardagar, då det inte var så mycket folk i affärn. Nu går det inte längre eftersom arbetstiderna ser lite anorlunda ut så det är bara att tränga sig in i folkmassan och sträcka sig efter det man ska ha. Därav, sitter jag nu inne och tar en väl behövd paus. 


Mitt lilla hjärtegull och jag är ensamma hemma idag. Stefan och co är ute och campar i skogen. Vi går om varandra. Förra helgen tävlade jag, då var han hemma. Idag är han borta och jag hemma. I morgon eftermiddag är jag borta och då är han hemma. Sen är det måndag igen. 


Jag måste få tag på veterinären eftersom Tassas urinläckagekvällar kommer allt oftare inpå varandra och jag drar ett samband mellan det och hennes mediciner. Något står inte rätt till och då får vi kolla upp det. Hon är lyckligt ovetande om hennes dripplande som tur är, peppar peppar!


Det gäller att ha tungan rätt i mun när man sover :)

 

Behöver jag nämna att vi är inne i en period av pälsfällning här hemma jut nu?? Sommarrock AV, vinterrock PÅ!


I torsdags var vi på konferens på ballbreaker. Vi åt lunch, bowlade, körde formel 1 simulatorer, badade bubbelbad på spa-avdelningen och åt en mumsig 3-rätters middag. Jag är så oerhört glad och tacksam över att ha hamnat på en så bra arbetsplats med så helt underbara arbetskamrater.


Jag kan också meddela att igår kom mitt tjänstgöringsbetyg från förra jobbet som jag väntat på i 16 veckor.. Jag bad om att få ett 3 gånger innan jag slutade, utan resultat. JO vänta, jag fick ett papper på tiden jag varit anställd och en arbetsbeskrivning.. Saken är bara den att det var inte mina arbetsuppgifter som stod där..  Ett sådant intyg ska ju beskriva vad man jobbat med. Det är väl kanske inte så lätt för något som inte är på platts att veta vad folk gör, men då kanske rätt person ska man ska be någon som kan skriva, i stället för att hitta på själv? i alla fall.. Detta papper är totalt oanvändbart för mig vilket även vår obudsman på facket höll med om. Det finns en text om detta i kollektivavtalet så jag undrar va problemet egentligen va?!

Jag insåg snabbt att om jag ska få något, så är det via facket jag får gå. Tre eller fyra gånger har jag vänt mig till facket och då han tagit upp detta med arbetsgivaren så har svaret blivit "i nästa vecka ska dem skickas", "dem är skrivna, ska bara på lådan" osv.. 

Men när tiden går och det inte kommer något så börjar jag bli lite irriterad.. För så här ska det inte gå till.. Mejlar åter igen till facket och skriver att blir det inte av nu så går jag till arbetsdomstolen. För så här ska det inte gå till. Jag vill ha en liten text på ett papper som jag har rätt till att få. VAD är det som är så svårt med att fixa det?! Jag förstår att det kan glömas bort, jag kan också acceptera att det tar lite tid men att sedan hitta en intern konversation i ett vidarebefordrat mejl där det står "Sanna fick sitt arbetsbetyg av mig i hand då hon hade sin sista arbetsdag. Att hon sedan vänder sig till handels och påstår att hon inte fått det är för mig helt obegripligt" 

Detta tolkar i alla fall jag som att det inte funnits något intyg som "skickas i nästa vecka" eller "är skrivet, ska bara postas".. Man har helt enkelt SKITIT i att skriva ett ordentligt intyg till mig för jag fick ju ett i handen.. Att det var felaktigt skrivet skulle jag bara accetera?? Näääe, tyvär är inte jag en sådan person. Det ska gå rätt och sjysst till, annars börjar det finska blodet i mig bubbla och tro mig - jag är ganska envis, speciellt när jag är irriterad. 

Till slut, igår, kom det ett brev (utfärdat den 11/10) som min dåvarande personalchef skrivit, som VET vad jag jobbade med.. Slutet gott, allting gott och jag kan nu äntligen gå vidare i livet    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanna - 7 december 2012 20:02

http://susannasblogg.wordpress.com/

Av Susanna - 18 november 2012 13:09


Igår var vi nere i Berga Naturbruksgymnasiets ridhus på agilitytävling. Bra arrangerat måste jag säga, tydligt och inte massa dötid. Sånt gillar vi! Dessutom var Ninni Lindwall dommare, min absoluta favorit hittills. Hon lyckas alltid komma med rolig...

Av Susanna - 31 oktober 2012 19:52


Sista oktober.. Herregud. På alla gator låg ett fint lager av is i morse. TUR man har en snäll andre hälft, så däcken blev bytta i måndags kväll!    Helgen som var spenderade vi på Öland hos mor och far. Lördag dag tillbringades i färjestaden m...

Av Susanna - 21 oktober 2012 20:02

Man hinner knappt blinka så är helgen över.    I Tisdags körde jag igång en allmänlydnadskurs på ssbk. Jätte skoj! ALLA i denna grupp VILL träna hund och det gör det  hela ännu roligare. Det händer så ofta att folk kommer och tror att det ska ske...

Av Susanna - 6 oktober 2012 17:51


Igår kväll var jag osäker på om jag skulle åka eller inte. Nacka BK hade dubbla klass 2 och jag har lite gått och längtat, men så igårkväll försvan all lust.  I morse när klockan ringde bestämde jag mig för att stryka mig i första klassen och köra ...

Ovido - Quiz & Flashcards