sannatassa

Direktlänk till inlägg 22 september 2012

Så var det helg

Av Susanna - 22 september 2012 12:05

Jag har ju för visso "långhelg" för närvarande, om man kan kalla det så, så egentligen ingen större förändring förutom att min bättre hälft inte saknas. Han är flyttgubbe för dagen så Tassa och jag tog pick och pack och stack till klubben. Nästa lördag debuterar vi i lydnadsklass 1 och nerverna är inte helt stabila inför detta. Träna, träna, träna är vad som gäller. 


Platsliggningen - Hon ligger (men inte som ag vill). Jag vill ha en aktiv platsliggning med kontakt och balans. Hon håller hyffsat fin kontakt, slår ett öga åt sidorna ibland men är snabbt tillbaka.. MEN, hon förflyttar tyngdpunkten efter ett tag. Hon går in i semestermode och det vill jag INTE ha. Kör 15m och 3min, då borde 10m och 2min på tävling vara peace of cake och så har vi också en grund för klass 2 där avtånd och tid ökar. 

Tandvisningen - Det enda som egentligen kan hända är att hon reser sig. Det har hon inte gjort på ett tag nu så jag ser det som ett säkert moment. 

Linförigheten - Jag kan inte klaga på kontakten för den är super men det finns ett men också. Hon har lätt för att tränga. Baken åker ut något i sidled och jag får inte riktigt bukt med det. Halter och svängar är hon med i, det är bara under marschen det kan strula lite. Äh, vi har ju hela 6 dagar på oss att träna?!

Läggande under gång och ställande under gång - Där blir vi påminda om träningen. Hon stannar/lägger sig fint och snabbt men det blir ju lite snett, hon går ju snett så särskillt konstigt är det inte.

Inkallningen - Inga problem egentligen. Hon KAN rätta till rumpan över 1sek.. Det får vara så.
Hopp över hinder - Kan slarva med tassarna och slå i.. Annars inga problem. Kör med 1-2 extra plankor för att hon ska få upp kroppen och inte slöhoppa. 

Aportering - Hon gripen den aktivt MEN har lätt för tugg.. Ska köpa en metallaport och se om det funkar bättre.

Helhetsintrycket - Ja, hon är glad och vill jobba. KAN bli tankspridd på tävlingsplatsen. Det är inte så mycket man kan träna på eller styra över.. 


Så, det var hunden det.. 


För oss tvåbenta här hemma så är väl egentligen allt som vanligt. Stefan är som sagt flytthjälp idag och jag försöker hitta middagsinspiration. Man kanske skulle lägga fram lite älgfärs. Tvättmaskinen går, ute faller regnet mest hela tiden så det blir väl inte så värst mycket action idag. Vi hade pratat om att åka till skogen och plocka lite svamp, men vi skjuter det fram på morgondagen och hoppas på lite bättre väder. 

Stefan tog sig an akvariet häromkvällen. Nu ser man alla fiskar igen   

 

Malar är inte så vackra.. Trots att dom sällan är framme, inte bryr sig om de andra fiskarna och liksom bara sitter på en sten och suger till dem byter sten och suger där, så är dom kungar i akvariet. Varenda fisk flyttar på sig när dom kommer simmande. Till och med den stora rosa, som kör och bossar me alla, vänligt bugar och flyttar på sig inför herr och fru Mal. Då är man vist inte så kaxig längre. Jo, fiskar har personlighet dom också! Småfiskarna i yngelkaret börjar växa till sig, så om någon månad är det nog dags att flytta upp till "dom stora grabbarna". 


Nu kanske man skulle ta sig en dans med sugbritt.. Vardagsrumsgolvet verkar behöva det. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanna - 7 december 2012 20:02

http://susannasblogg.wordpress.com/

Av Susanna - 18 november 2012 13:09


Igår var vi nere i Berga Naturbruksgymnasiets ridhus på agilitytävling. Bra arrangerat måste jag säga, tydligt och inte massa dötid. Sånt gillar vi! Dessutom var Ninni Lindwall dommare, min absoluta favorit hittills. Hon lyckas alltid komma med rolig...

Av Susanna - 31 oktober 2012 19:52


Sista oktober.. Herregud. På alla gator låg ett fint lager av is i morse. TUR man har en snäll andre hälft, så däcken blev bytta i måndags kväll!    Helgen som var spenderade vi på Öland hos mor och far. Lördag dag tillbringades i färjestaden m...

Av Susanna - 21 oktober 2012 20:02

Man hinner knappt blinka så är helgen över.    I Tisdags körde jag igång en allmänlydnadskurs på ssbk. Jätte skoj! ALLA i denna grupp VILL träna hund och det gör det  hela ännu roligare. Det händer så ofta att folk kommer och tror att det ska ske...

Av Susanna - 13 oktober 2012 14:00


Lördag, solen skiiner på himmeln och jag sitter INNE! Åkte till CRT för att köpa lite väl behövda saker till Tassa. Väl där inser jag att jag glömt plånboken hemma.. Bara att åka hem igen och hämta den, tillbaka till CRT och sen vidare till Maxi. Vil...

Ovido - Quiz & Flashcards